kolaz
Stredná odborná škola elektrotechnická Žilina
dnes je piatok 3. 5. 2024 a sviatok má Galina, Timea

1. ročník futbalového turnaja o Putovný pohár riaditeľa SOŠE ZA

Dňa 1. 2. 20024 sa na našej škole uskutočnil „1. ročník futbalového turnaja o Putovný pohár riaditeľa SOŠ elektrotechnickej v Žiline“. Zúčastnili sa ho žiaci 1. až 4. ročníka, t.j. 18 tried, čo bolo cca 126 žiakov (hráčov). Mužstvá boli rozdelené do štyroch skupín podľa ročníkov, kde v skupinách sa hralo systémom každý s každým. Zápasy v skupinách boli veľmi napínavé, vo vysokom nasadení a v bojovnosti, ale v rámci fair play. Po odohratí zápasov v skupinách ďalej postupovali len víťazi jednotlivých skupín, kde z prvej skupiny medzi 1. ročníkmi postúpila 1.MB, z druhej skupiny medzi 2. ročníkmi postúpila 2.MB, z tretej skupine medzi 3. ročníkmi postúpila 3.E a z poslednej skupiny medzi 4. ročníkmi postúpila 4.AP. V semifinálových zápasoch sa o postup do finále stretli medzi sebou 1.MB s 2.MB a 3.E s 4.AP. Semifinálové zápasy prebiehali taktiež vo vysokom tempe a nasadení so štipkou razantnosti, ale stále v súlade fair play. V prvom zápase medzi 1.MB a 2.MB, ktorý skončil nerozhodne 2:2, muselo dôjsť k rozuzleniu až na pokutové kopy, kde boli šťastnejší hráči 2.MB, ktorí vyhrali 3:2 v roztreloch, čím si zabezpečili účasť vo finále. V druhom semifinálovom zápase medzi 3.E a 4.AP sa rozhodlo v riadnom hracom čase, kde po vyrovnanom zápase boli šťastnejší hráči 4.AP, ktorí vyhrali 2:1. V zápase o 3. miesto sa stretli hráči 1.MB a 3.E, kde to už bola jednoznačná jazda hráčov 1.MB, ktorí boli kondične a aj psychicky lepšie pripravení. Hráči 1.MB porazili hráčov 3.E jednoznačne 12:2 a tým získala 3. miesto. Ale ani štvrtému tímu 3.E nie je čo vytknúť počas celého turnaja v snahe o získanie 1. miesta. Vo finále sa stretli mužstvá 2.MB a 4.AP, kde po vyrovnanom a napínavom boji vyhrali hráči 4.AP tesne 2:1, čím si zabezpečili hráči 4.AP prvé miesto a tým aj pre školský rok 2023/2024 vygravírovanie názvu svojej triedy na Putovnom pohári riaditeľa SOŠE ZA.

Sumár umiestnenia:
1. IV.AP
2. II.MB
3. I.MB
4. III.E

Riaditeľ SOŠE ZA, ako aj celé vedenie a aj JA učiteľ TŠV spoločne všetkým zúčastneným triedam a tým aj hráčom veľmi pekne ďakujeme za účasť a reprezentovanie svojich tried. Zároveň blahoželáme víťaznému tímu a ďakujeme za príjemne strávený deň a získanie nových skúseností a zážitkov v kruhu študentov. Dúfame, že aj Vy ste si upevnili triedne kolektívy a priateľstva medzi sebou navzájom, pri prekonávaní prekážok v športovom zápolení.

Niekoľko fotografii z podujatia:
Pevne verím, že o rok sa opäť vidíme na 2. ročníku Putovného pohára riaditeľa SOŠE ZA, ktorý bude ešte lepší a napínavejší.
 PaedDr. Roman Jurkovič
    učiteľ TŠV